Creative workshops

Tvořivé dílny / Creative workshops

Mám bohatou zkušenost s vedením výtvarných a řemeslných dílen pro děti i dospělé. Níže uvádím anotace dílen, které je možné u mne objednat:

I have extensive experience in leading art and craft workshops for children and adults. Below are annotations of workshops that can be booked with me.

Jak se rodí kniha aneb od papíru ke knize

V této dílně přičichneme k podstatě knihařského řemesla. Osvojíme si základy knižní vazby a postup, jak všechna části knihy spojit v jeden osobitý a funkční celek.

Naučíme se základy knižní vazby. Budeme řezat, lepit, měřit, šít, přemýšlet, vybírat, kombinovat. Odnesete si vlastnoručně svázanou knihu, resp. zápisník v pevných deskách a dovednost, jak si kdykoli doma vytvořit vlastní knihu, zápisník, desky, případně jak opravit poškozenou vazbu.

Tvůrčí exkurze grafickými technikami I – tisk z výšky

Workshop je koncipován jako tvořivá exkurze do tajů grafických technik a ochutnávka jejich kouzla. Vyzkoušíme si slepotisk a ukážeme si na něm základní princip tzv. tisku z výšky. Posléze pronikneme do poetiky a záludností vícebarevného linorytu. Odnesete si svoje tvůrčí počiny a know-how, jak tyto techniky úspěšně zvládnout i v domácích podmínkách, aby vaše obrazy, přání, péefka dostaly nový půvab a výraz.

Tvůrčí exkurze grafickými technikami II – tisk z plochy

Využijme řízenou náhodu, aby rozšířila naše tvůrčí možnosti nebo i zakryla naše výtvarná omezení. Budeme se věnovat monotypu a protisku – hře s otisky, strukturami, barvami.

Tvůrčí exkurze grafickými technikami III – tisk z plochy

Naučíme se přemýšlet v barevných vrstvách. Ukážeme si principy vytváření vlastních grafických šablon – co je třeba vyřezat a co ponechat. Pochopíme, jak je vrstvit a kombinovat. Vyzkoušíme si vícebarevný fóliořez. Výsledkem budete překvapeni a okouzleni.

Stvořeni pro tvoření

Vyzkoušíme si, co lze s dětmi a pro děti vyrobit a nekupovat, aby z toho měly radost, zabavily se, získaly dovednosti a vztah k věcem okolo sebe. Představíme si společné tvoření jako účinný prostředek proti „inflaci” hraček a věcí. Workshop může mít podobu jednoho nebo několika navazujících setkání.

Zpracování vlny a suché plstění

Poznávání vlny jako mnohotvárného materiálu. Ukážeme si, jak vypadá surová vlna, jak si ji vyčistit, zpracovat a připravit ke tvoření. Začneme jednoduchým plstěním do filcu a posléze se odvážně vrhneme na prostorové objekty z vlny formou suchého plstění.

Dřevohraní

Při dřevohraní zažijete řezání, vrtání, broušení, měření, spojování… Hra se dřevem pro malé i velké, pro kluky i holky – pro všechny, kteří chtějí rozvíjet svoji šikovnost.

dilny3  dilny1

dilny_7 dilny_3



Komentáře nejsou povoleny.